VORES HISTORIE 

Gyrup er et moderne økologisk landbrug i mange henseender. Men mens produktionen af fødevarer i mange år er gået i retning mod større og mere industrialiseret produktion, vil vi det anderledes. Vi synes, at tiden er inde til at få genoplivet den lokale forædling af fødevarerne. Vi ønsker at komme tilbage til det lokale produkt og arbejde med håndværket i mindre skala for, at udforske smagsoplevelsen i det lokale terroir på en måde, som ikke er muligt i de store produktioner.

Vi har sat os for at lave produkter der smager og hvor den lokale oplevelse kommer helt ud til forbrugerne. I samarbejde med dygtige partnere, fortrinsvis i lokalområdet, står vi bag en række produkter som kan findes i supermarkedet og specialbutikker rundt om i Danmark.

Fælles for dem er, at det er kvalitetsprodukter, produceret økologisk og i lille skala, altid med sporbarheden i højsædet. For eksempel gårdmælken som vi laver sammen med Thise Mejeri, eller vores røgede galloway-kølle fra de små galloway ungdyr der naturplejer Agger Tange.

 

Nu har vi kastet os over den lokale malt, produceret på vores egen gode maltbyg. Jagten på de gode økologiske råvarer er stadigt vigtigere for de danske mikrobryggere. Tænk sig, om man kan genetablere den gamle treenighed imellem bryggeren, malteren og landmanden. På Gyrup fik vil lavet vores batch malt hos Per Kølster på Fuglebjerggård i 2009 - malten blev brugt sammen med Nordisk Brænderi, til de første spæde forsøg på at lave en lokal Thy Whisky – som i 2016 er blevet vurderet til at være blandt de allerbedste i ”The Whisky Bible”.

En stor del af inspirationen til vores arbejde får fra netværket af maltere, bryggere og ølnydere i Ny Nordisk Øl, som vi selv er en del af. At snakke med bryggerne om deres syn på råvarer inspirer os, og at tage dem med på markvandring bekræfter os i, at fremtidens øl er lokal - hele vejen fra marken til glasset.

HVEM ER VI

Bag Gyrup Gårdmalt står familien Nicolajsen, som har drevet Gyrup igennem syv generationer. Siden 2011 har arbejdet med malt til øl og spiritus været en stor del af arbejdet på gården, først med Nicolaj bag roret, og siden 2015 sammen med  Jakob og Andreas, som i dag hjælper med drift og udvikling.

 

Nicolaj Nicolajsen
Økobonde

Driver på 7. generation Gyrup sammen med sin hustru Lisbeth. På Gyrup har Nicolaj og Lisbeth en økologisk malkebesætning og passer desuden en besætning af kødkvæg der naturplejer fuglereservatet på Agger tange. Nicolaj har over 20 års erfaring med økologisk planteavl og er dedikeret korn-elsker, som gerne forsøger sig med gamle danske kornsorter.

Jakob Stjernholm
Økonomi og forretningsudvikling

Jakob er i sommeren 2016 flyttet til Thy sammen med sin hustru Marie, som er datter af Nicolaj og Lisbeth, for at kaste sig over arbejdet med malt, whisky og landbrug på Gyrup. Jakob er uddannet i statskundskab fra Aarhus universitet og har tidligere arbejdet med politisk rådgivning og planlægning af infrastrukturinvesteringer som specialkonsulent og kontorchef i Transport- og Bygningsministeriet. Malt i Thy er en ny verden, men Jakobs erfaringer fra statsadministrationen er essentielle for at sikre fremdrift i projekterne på gården

Andreas Stærk Poulsen
Ingeniør, forretningsudvikling.

Andreas bor i Skive, sammen med Ellen, datter af Nicolaj og Lisbeth. Han er uddannet Civilingeniør ved Danmarks Tekniske Universitet, med speciale i Bæredygtighed og Energi. Efter en periode som ingeniør på verdens olierafinaderier for Haldor Topsøe, og som analytiker for Klimarådet, har Andreas skiftet hverdagen i København ud med korn og malt på gården i Thy.